packeli pack

Ringt och sagt att vi vill säga upp lägenheten och har fått det nya kontraktet. Så nu är det på riktigt. Igår kändes det så himla himla bra. Slippa gå upp för alla trappor, slippa vissa dryga grannar, få ett badkar o egen ingång + uteplats! 
Jag och tom tog en sväng på ikea igår o kollade lite på garderober å sminkbord. Badrummet är mindre än de vi har nu, så tänkte att jag skulle ha en "sminkhörna" i sovrummet, men det fick jag ju inte för herr erlandsson. Men han kunde tänka sig att låna ut "hans" rum för detta ändamål hör å häpna! Så det får väl antagligen bli så. Synd bara att allt ska vara så satans dyrt.. ville bara sätta igång med allt igår. Packa, rensa ur å greja. 
Imorse när jag vaknade kändes de väl inte lika kul.. men jag har packat en hel del. Behöver mer tidningspapper bara. Så när de tog slut fick det bli en rensning i garderoben utav kläder o diverse annat såsom dukar och handdukar. Känns så skönt å bara göra sig av med allt som bara ligger ändå. 

Kommer å sakna den här lägenheten. Den är fin. Men den andra har vissa saker som väger upp väldigt mycket på den bra sidan. 

Kom på nu att jag packat och haft mig så mycket att jag glömt å både äta frukost å lunch. Får bli en prommenix med bamsen först å sen mat så man får lite energi. Blir så fruktansvärt trött så fort man sätter sig ner och vilar lite. 

jippi yaay jihooo!!

Lägenheten är vår! 1 maj eller tidigare så flyttar vi!! Det finns nog en gud ändå. Så tack gud! Ska börja röja och packa som fan redan nu! :-D 

vill ha.

Tänker på lägenheten hela tiden, vill verkligen ha den. Eftersom att jag är pessimist ut i fingerspetsarna och förföljs av otur känner en stor del av mig att vi inte kommer få den. Men så är jag ju mycket för att önska. Jag önskar mig saker mest hela tiden. Så jag önskar mig ju såklart lägenheten. 
Sen vet jag inte hur jag ska tänka, tänker jag negativt brukar det bli bra ändå i slutändan. Tänker jag positivt blir jag ju bara besviken när det inte blir som jag vill. Alltså är ju negativa tankar det bästa. Men det blir man ju inte särskilt glad av.. så vad är bäst egentligen? 
Hur ska jag tänka? Har i hela mitt liv varit negativ till i princip allt, just för att jag blivit besviken allt för många gånger i mitt liv. 
Jag kan ju inte påstå att jag har direkt mycket flyt.
Antar att allt inte kan gå som man vill. Men varför är det så att vissa får precis allt? En del verkar helt bekymmerslösa å allt går deras väg. Hur beter sig dom och hur tänker dom? 
Varför kan det inte bara flyta på bekymmerslöst ett tag för mig? 
Finns alltid någon liten grej som ska störa. 


gröt.

Dagarna går och allt bara flyter ihop. Kommer knappt ihåg vad jag gjorde i fredags. 
Men ska försöka få någon ordning på det hela.
I måndags va jag med frida, vi fikade och gick runt lite på kupolen. 
I tisdags hade tom sovmorgon så när jag kom hem från jobbet åt vi frukost tillsammans. 
Onsdagen o torsdagen har jag inget minne av..
I fredags kom tom hem tidigt så att vi kunde åka och vaccinera bamse så nu är det äntligen gjort. I lördags va jag hemma i berg igen. Umgicks med syrran. Va ute och skottade och fyllde på frön till fåglarna, gjorde sallad och spelade wii. Igår va jag också i berg. Hade med mig bamse så vi åkte pulka med honom å gick en promenad på samma gång. Bra när vägarna är så branta så man kan åka pulka ner för dom. Jag och bamsen åkte till gustafs sen där tom va och grejade med bilen. Åt mat där, men åkte hem ganska snabbt tror både jag och tom va rejält trötta. 

Idag är det måndag igen.. ska försöka få ork till att ta reda på lite här hemma. 

Jag och tom har förresten kollat på en ny lägenhet också. En trea på bottenvåning med uteplats, jättefin! Vi står tvåa i kön, så chansen att vi får den är nog liten med tanke på hur fin den va. Men man får väl önska iaf och hålla tummarna. På fredag vet vi nog. 
Även fast man inte borde så börjar man ju såklart tänka ut hur man ska ha det. Har massa idéer i huvudet. Får se om jag får införa dom eller hur det blir. 







ibland tröttnar man.

Ibland önskar jag att jag vågade säga precis det jag tänker. Men jag är ju jäkligt förstående och tålmodig. Det krävs mycket innan jag surnar till. Visst kan jag, jag också. Dom som inte känner mig så bra skulle nog häpna om dom visste hur arg jag kan bli. 
Men som sagt, det krävs mycket innan de rinner över. Ibland blir jag så arg att jag vet att det är bäst att bara vara tyst. Då är jag oftast arg och väldigt ledsen. Ibland skriker jag och är inte det minsta pedagogisk. Skriker ur mig det jag vill ha sagt och kanske inte vill ha sagt ibland. 

Idag önskar jag verkligen att jag hade blivit arg. Vågade säga de jag tänkte. Men man ska ju vara så duktig jämt. Helst på jobbet. Skulle vilja säga ett och annat där. Men de kan man ju inte. Tröttnar ur så rejält där, de är inte roligt längre. Jag vet att jag måste byta jobb, annars går jag under. Jag vill ha kul på jobbet igen. Skratta, prata, jobba på utav bara sjutton, och ha kollegor man kan prata med som jag hade förut. De va mycket roligare då. 
Då jag kunde sova på nätterna, och inte va lika trött o slutkörd som jag är nu. 

Bit ihop å stå ut.

familjehelg.

Söndag idag.. söndagar har verkligen blivit ångestdagar. Upp tidigt imorgon. Förstår verkligen inte varför jag blir så stressad över det. 

Helgen har tillbringats mycket med familjen. I lördags va jag och tom till insjön en sväng, för att bamse skulle få åka bil en längre sträcka. Han har börjat gnälla, skaka och flåsa som en galning när vi åker bil. Så vi kollade på film i bilen i fredags, så att han skulle få vänja sig vid att bara vara där. Gick helt okej faktiskt. Efter insjön skjutsade tom mig hem till berg. Jag, mamma o syrran åkte in till falun å kollade i lite butiker där. Blev bjuden på kebab i domnarvet och jag å mamma delade på en frozen yoghurt på kupolen. Sen blev det kaffe o sockerkaka hemma hos mig.

Idag blev det långfrukost framför tvn, halvkollade lite på apornas planet. Innan tom skjutsade mig till berg igen. Blev bjuden på mat där o sen åkte vi hem till mormor o morfar. Bjöd på citronpaj och muffins. 
Är kvar där än. Skulle vilja hem å plocka ner julgranen som vi inte plockat ihop än. Men antar att det blir försent för de ikväll också. Aja, julen varar ända till påska... 

köra bil, åka bil.

köra bil till jobbet, köra bil hem, sitta bredvid i en bil till örebro, kolla på bilar, sitta bredvid i en bil, köpa ny bil, köra bil hem från örebro, köra bil till gustafs, köra ny bil till berg, sitta bredvid i en bil hem.
Det har varit mycket bil idag, men nu har vi en ny en. det blev en BMW. den är fin och går bra. förutom att man sladdar i kurvorna pga friktionsdäck med för lite mönster och den är bakhjulsdriven. men det är väl sånt man får ta.

har hunnit med lite kalas för syrran som fyller hela 18 år idag också. inte klokt vad ungen blir gammal! jag va ju nyss 18.

ännu mer snö!

Hade snöat flera cm när jag kom ut från new yorker, finns inga fönster där  så blev lite chokad när jag kom ut och va tvungen å sopa av bilen. Snöar fortfarande... jag som trodde att det skulle vara slut på snö nu. 
Så drygt å gå ut å pulsa med bamse i all denna snö. Ingen som plogar heller såklart. Ingen som har plogat utanför på vägen, på hela helgen. Dåligt! 


massa snö!

Då är helgen snart slut igen då... igår va vi såklart i hundgården med bamse, bara vi där så bamse fick ingen å leka med. Synd. Kollade på beck sen när vi kom hem. På kvällen åkte vi till gustafs och fick pizza där, kollade på nya beck. Och det va snöstorm på eftermiddagen. Så nu är det helt vitt. Typ 2 månader försent... 

Bamse fick springa i hundgården idag igen i all snö. Va så kallt om fötterna så vi åkte hem ganska snabbt. Städade å plockade undan lite tillsammans innan vi åkte till kupolen å kollade på födelsedagspresent till syrran som fyller 18 på tisdag. Fikade på chillbox och handlade lite på willys innan vi åkte hem å fortsatte städa. Tog med oss bamse till granngården och köpte ett ben som han fick bära med sig på en liten promenad sen. 
Nu kollar vi på johan falk i sängen och tar de lugnt bara. 



fredag i sikte!

Nu är dryg-torsdagen slut, som inte va så dryg ändå. Fick min första kontroll på jobbet idag. De gick bra, bra å få lite feedback på de man gör, så man kan göra det ännu bättre. Fick träffa vår nya chef för första gången också. Trevligt! 
Känns ändå bra att börja jobba igen, synd bara att jag ska ha så svårt å sova, sov inge bra inatt heller.. blir så trött och orkeslös, så vill man bara hem å sova. Påverkar jobbet också. Man orkar liksom inte. 

Fint väder ute idag. Sol! Tänkte kanske baka lite kakor idag. Fick ett kilo likadana praliner i julklapp som va goda, men man tröttnar ju ganska snabbt på dom. Är ju inte som om man inte fått någon annan choklad i julklapp direkt. Tänkte om man kunde göra chokladkakor å skära ner dom i bitar. Brukar göra kolakakor med chokladbitar i. Får se om det funkar med pralinerna. 

Hoppas de smälter bort ordentligt nu, så de inte blir kallt å fryser på, så de blir skridskobana på vägarna. Inte särskilt kul å gå med en dragig hund då.. 

att de ska vara så svårt!

Vet inte när jag sov en hel natt utan att vakna, när jag ska upp och jobba. Inatt va de inte kul. Somnade med bamsen i sängen och blev väckt när tom kom hem från innebandyn. Va vaken en stund men somnade om efter ett tag. Vaknade å somnade om några gånger igen.. innan jag vaknade och kunde inte somna om. Såg att tom va vaken å kollade på tv, tänkte att klockan måste väl vara typ högst tolv, men så var det ju inte kl va typ 2.. va helt torr i käften så tom hämtade vatten åt mig, svepte de på några sekunder och låg vaken ett tag efter det. Lyckades somna tillsist men vaknade såklart några gånger eftet det också. 

Ibland kan jag vakna och känna mig helt klarvaken, ligga vaken några minuter å sen somna. Och ibland somnar jag på några sekunder. Vet att det måste bero på jobbet eftersom att jag väldigt sällan vaknar på helgerna. 
Antar att det är därför jag är så himla trött efter jobbet. Kan inte sova ordentligt på vardagarna. Vet inte vad jag ska göra åt det heller. 
Vill inte vara trött jämt! 

röd dag

Ledig idag igen. Kändes ganska onödigt igår, men va ändå ganska skönt att få sova imorse. Synd att det va en tisdag bara. Min bästa jobbdag jobbar 6-9 så himla skönt att slippa åka till ett till ställe när man väl blivit klar med sitt första. Hade varit bättre om man hade varit ledig på torsdag. Drygdagen.. 

Men som sagt skönt att vara ledig idag iaf. Har gjort mycket idag med tom ♡ köpte frukost på coop å åkte till hundgården med bamse och åt frukosten där. Hem å lämna av bamse å vidare till falun, för att kolla på en jacka tom ville ha men som inte fanns i rätt storlek på kupolen. Fanns såklart inte i falun heller. Men jag köpte duschtvål och body butter på body shop. Vanilj som jag älskar! Bäst att köpa på sig ett lager medans det finns, eftersom det bara säljs till jul. Hittade även äpple som va slutsålt i borlänge. 
Åt på kina och åkte hem sen. Vilade lite och tog en promenad med bamse innan vi åkte till ikea där vi hittade en fin golvlampa, filt och nya skålar för presentkortet jag fick i julklapp. 
Åkte till kupolen å fixade fler nycklar, utifall vi skulle råka låsa oss ute. Testade även på att käka frozen yoghurt på chillbox, jättegott va de!
Nu på kvällen har vi legat bredvid varann i sängen å spelat mobilspel. Skönt! Nu är tom på innebandy så jag och bamsen passar på att bre ut oss i sängen och gosa. 
Imorgon återgår allt till de vanliga igen, och det är slut på röda dagar för ett tag nu. Känns ganska skönt, men ändå inte. Vill sova på morgonen och vara med tom. Men antar att det skulle bli jobbigt i längden att bara gå hemma tillsammans. 
Bara att bita ihop. Det här året har jag bestämt mig för att försöka hålla mig vaken efter jobbet, få mer gjort och hitta på mer saker med bamse, gå längre promenader och va riktigt bestämd med att han ska lära sig gå fint i kopplet. 
Får se hur länge det går. Orken vill liksom inte infinna sig hos mig.. 



26

Igår fyllde tom år så vi var fulla vardagsrummet med folk. Tessan hade såklart gjort jättefin tårta. 
När alla åkt åkte vi till kupolen en sväng för att kolla på en jacka tom ville ha. Åt sallad med syrran å mamma på kompis sen. 

Försökte somna ganska tidigt, lyckades somna 10 halv 11 tror jag. Men sover ju som en kratta när jag ska till jobbet. Vaknar flera gånger å känner mig besviken för snart får jag inte sova mer, även fast jag inte vet vad klockan är. Drömmer konstiga drömmar om jobbet och känner mig orolig, stressad på nått vis. 
Förstår verkligen inte varför det är så. Men med tanke på allt som hänt, så är det ju inte konstigt kanske. Ständig oro över vad som ska hända. Har varit skönt å kunnat släppa det ett tag under ledigheten nu, men nu är det tillbaks till verkligheten igen. 
Vill jobba med något nytt, men vet inte vad jag vill göra. Tycker faktiskt om att städa iaf vissa områden. Bara det att tidiga mornar är så fruktansvärt jobbigt. 


början

Har varit mycket ledighet nu. Skönt men ändå jobbigt. Man vänjer sig så fort vid sena kvällar och att ligga o dra sig i sängen till 10-11. Gruvar mig verkligen för att börja jobba som vanligt igen. Men det blir väl bra så fort man kommer in i det igen. Hoppas jag. 

Igår va det paketjakt på stan till tom som fyller 26 imon. Hade syrran med mig som smakråd. Fick väl ihop lite grejer iaf. Har man en flickvän med taskig ekonomi, och man inte önskar sig annat än en surfplatta. får man nöja sig med det man får.. hoppas han blir lite nöjd iaf. 
Bjöd han på mat på thai igår som present också.

Idag har vi såklart varit i hundgården med bamse. Träffade hans nya lekkamrat ozzy som han träffat några gånger tidigare. Kom en annan hund efter ett tag också, så idag hade han två voffar å busa med. 
Sen åkte jag o tom till ikea, men va så mycket folk där så vi sket i de. Åkte till kupolen ist, gick på lager, tom bjöd mig på mat och vi kollade på jackor till han. 
Gick en promenad med bamse vid industriområdet när vi kom hem. Röjde lite i köket tillsammans, å sen har vi kollat på beck. 



2015

Då var det ett nytt år och nya möjligheter... har aldrig gillat nyår, de är bara nu dom senaste åren som det faktiskt har varit riktigt roligt. Kanske pga att jag faktiskt haft någon att pussa på tolvslaget och inte behövt vara ensam. 
Sjukt vad snabbt det går. Kommer ihåg att jag inte ville att 2013 skulle ta slut. Det va de året då allt bra hände. 2014 har väl inte varit det bästa året direkt. Mitt knä pajade totalt, det har varit svårt ibland å få allt att gå ihop, man har blivit besviken på diverse grejer, har varit massa strul på jobbet, både jag och tom har varit mycket ledsna tillsammans bla pga en hund och en idiot som brydde sig mer om pengar än om hunden och jag har varit tröttare än någonsin. Men nu är det ju nytt år och då ska man vara positiv. Bra saker har ju såklart också hänt. Vi fick en ny lägenhet, vi skaffade hund, åkte på kryssning till tallin och vi har varit på ullared å gjort massa mer. 

Jag hoppas verkligen att det här året blir bra. Och att det ordnar sig med allt man går och oroar sig över.