Sömn

När man vill sova kl 19.01 för att det ska bli imorgon snabbare.

Smedjebacken dag 10

Hade bara en körlektion idag 13.30 ganska skönt faktiskt. Åter igen problem med växelspaken, fattar inte varför. Lasse tyckte jag skulle ta anställning på ikea som robot, för jag har en sån robothand när jag växlar. Får försöka tänka på det extra mycket imorgon, mjuka växlar.
Imorgon blir det halkkörning, och jag tror att jag har min sista av mina tjugo körlektioner imorgon. Känns skönt, börjar närma mig slutet nu. Vill bara hem och va hemma nu, sova i min egen säng, saknar mitt rum, mina vänner och familjen.
Men snart så!

Smedjebacken dag 9

Hade körlektion tillsammans med Theres idag, trodde att jag skulle bli nervös av att ha henne där bak men det var faktiskt roligt och det gick bra. Fick beröm för att jag blivit bättre med växelspaken, och att jag va duktig på att köra, lite mer rondellträning, mer säkerhet i växlingen, och lite mer tänk på högerregeln på "stor" väg bara. Känns skönt som bara sjutton att han tycker att jag kör så pass bra. Teorin känns faktiskt också bra. Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så bra som det gjort.

En promenad






















Smedjebacken dag 8

Fick köra i Ludvika idag!! Gick hur bra som helst, har lite svårt med att backparkera, få i rätt växlar, och komma upp i fart på en gång när de verkligen gäller, svårt att hålla jämnfart hela tiden också. Men det är väl sånt som kommer med tiden, man kan inte kunna allt på en gång bara. Tydligen tycker körlärarna att jag tar i för mycket när jag växlar vilket jag själv inte tycker, växelspaken är ju seg som bara sjutton på bilen. Men kanske bara jag som "inbillar" mig. Får väl se till att tagga ner lite. Annars har jag fått beröm om att jag kör väldigt bra, känns roligt. Märks sjukt stor skillnad nu också bara på en vecka liksom. För lite mer än en vecka sen hade jag aldrig i livet trott att jag skulle kunna köra i stadstrafik inne stan! Nu gäller de bara att ta till sig all feedback man får och försöka få till det i körningen, så fixar de sig galant. Teorin känner jag att jag faktiskt har ganska bra koll på, får godkändt på alla test jag gör nu så.


Bilder på nya rummet.















Smedjebacken dag 7

Okej då var man tillbaks igen då. Just nu känns det okej, innan kändes de ganska jobbigt. Läget hemma har blivit bättre och man har hunnit vänja sig vid "hemma" men men bara till att bita ihop. Det går snabbt. Körde hela vägen hit med Richard bredvid, gick hur bra som helst. Gäller att jag litar på mig själv och tar de lugnt med växelspaken bara. Det här fixar jag!
Har fått ett nytt rum nu också, jag och Linnea kommer ha ett avskilt rum tillsammans. Så finns det ett till avskilt rum som Michaela och Therese ska sova i, ett stort rum med 3 sängar och en toalett med massagedusch! och stort kök med köksbord å stolar :)

Har körlektion kl 8.15 o 12.15 imorgon om dom inte ändrat nått. Ganska skönt att få slänga sig in i körningen direkt imorgon faktiskt.
Ska bli spännande å se hur pass bra man är på att köra bil efter den här veckan.

Veckans

Veckans ord har helt klart varit "helt sjukt"

Smedjebacken dag 6

Körlektion kl 10. Gick ner med Therese till datorerna och satt där en stund, betalade mitt boende för veckan och packade ihop alla saker. Kämdes skönt och konstigt på samma gång.
Körlektionen gick över förväntan körde med "kent-agent" och han var nog nästan bäst av alla. Han pratade inte så mycket så man fick koncentrera sig på att köra. Han berömde min avsökningsförmåga, men sa att jag skulle ta det lite lugnare med växlarna, för att jag växlar blixtsnabbt och får ofta i ettan när jag ska ha i trean. Men det ordnar sig, för tänka på att ta det lite lugnare med växlingen.
Frida snäll o bäst som hon är kom och hämtade mig vid 11. Åkte hem och Dinus blev så glad att hon nästan flög fram till mig. Morfar va hemma hos oss också så nu vet han om att jag ska ta körkort. Syndes på honom att han blev glad och stolt över de, kändes bra.
Kändes väl helt okej att komma hem också. Men nu vet jag att det kommer bli så sjukt jäkla skönt att flytta hemifrån, slippa höra på en massa bråk och tjaffs.
För det är just vad det är här hemma nu, bara en massa bråk och sura miner. Inte speciellt kul att komma hem till.
Ska bli skönt å få åka tillbaks igen, även om man längtat hem.

Trött, trött, trött.

Min hjärna fungerar nog inte längre. Sjukt slut och trött. I helgen ska jag sova så himla sjukt mycket så jag orkar koncentrera mig.

Smedjebacken dag 5

Hade min första körlektion 9.45 gick bra, enkelriktning, backning, parkering och växling. Nästa lektion kl 12 lite repetition och hård panik bromsning på 50 väg. Askul! Nästa lektion 16.00 gick väl sådär, trött i huvudet och seg enkelriktning, växling, körning på 90 väg och gångväg. Fick även stanna och köra in på en 90 väg som va sjukt mycket trafikerad. Gick väl sådär. Får i ettan hela tiden när jag ska växla till trean. Men det lär väl ordna till sig.
Har även tankat bilen.
Börjar känna att hjärnan inte orkar med hur mycket som helst. Trött, slut och seg. Orkar inte koncentrera mig på att plugga längre. Ska bli sjukt skönt att få åka hem imorgon, sova i sin egen säng och känna igen sig.
Har klarat av alla prov på datorn iaf. Och det börjar kännas helt okej med att bo med en massa andra. Känns ändå skönt att kunna bolla lite tankar och regler tillsammans, men skulle ju ändå vara skönt att få vara själv. Lite delat där.

Känns fortfarande helt sjukt att jag ska kunna klara av att köra upp snart. Känns som att jag har miljoner grejer jag måste lära mig.

Smedjebacken dag 4

Dagarna går så sjukt snabbt här. Skönt! Idag har jag tränat på att backa i korsning och parkerat, gick hur bra som helst. Det är sjukt vilken skillnad det är att köra med en trafikskolelärare. Imorgon har jag tre st lektioner. Dagen kommer gå ännu snabbare då. Nice!

Smedjebacken dag 3

Dag 3 börjar ta slut. Man börjar vänja sig nu, men de är ändå ganska pirrigt innan körlektionerna. Men de släpper som tur är efter ett tag. Idag har jag övat på start i backe, uppfångning, krypkörning i backe med skymd sikt, backat rakt och parkerat i världens minsta garage typ. Det gick de också.
Börjar längta hem nu faktiskt, hade vart sjukt skönt att få åka hem på kvällarna. Sova i sin egen säng. Men det är väl bara till att stå ut tills på fredag.

Sthlm

Finns risk att jag kommer börja prata stockholmska.

Smedjebacken dag 1 o 2

Jahapp då var man här då. Känns så fruktansvärt konstigt. Familjen har åkt hem till sitt och här ska jag nu spendera mitt liv tills på Fredag då jag får åka hem om jag vill. Har en konstig nervös känsla i hela kroppen. Kommer inte kunna slappna av det minsta. Det hela hade ju känts minst hundra gånger bättre om det var så att jag bodde själv här, men det gör jag ju inte. Ska tydligen bo med två andra tjejer. Och dom har inte kommit än, och jag vet inte när dom kommer heller. Den ena tjejen har typ som ett litet rum med säng, garderob och dusch. (Varför var jag så jäkla dum och inte sa att jag också ville ha enskilt rum?) Jag hoppas för guds skull att dom är trevliga annars kommer jag avlida. Dom får gärna ha avbokat sin kurs också. Vafan ska jag göra liksom, vad ska vi prata om? ÅÅH PINSAMT! Försöker intala mig själv att det har blir sjukt jäkla bra.
Om det blir som jag tror kommer jag att ha 2 körlektioner a ca 50 min om dagen och det är ju helt lagom.
Börjar kl 8.15 imorgon.
Gode gud låt det här gå snabbt som bara fan.












Dag 2

Okej, första dagen avklarad. Hade världens konstigaste känsla i kroppen typ halva dagen. Sjukt nervös. Hade min första körlektion 9.30 och det gick hur bra som helst faktiskt, även fast jag var så nervös att jag darrade på benen. Tränade krypkörning, stopp, start och start i backe. Har avverkat tre kunskapsprov också. Och haft teori lektion. Känns helt okej.
Två tjejer kom hit igårkväll också, Linnea och Theres jättetrevliga och nu har det flyttat in en till tjej också. Är väl helt okej, fast jag hade ju inte direkt sagt nej till att få bo själv.

Känns ganska sjukt att jag ska vara här tills på fredag nu, och att jag ska lära mig allt på mindre än två veckor. Men men om andra har klarat av de lär väl jag göra det också.

Födelsedagen
















21

Då var dagen kommen då. 21 år.
Känns lite bättre idag, har gått en promenad i regnet med Dinus, haft besök av min pappa, städat och fått brev som gjorde mig glad och pirrig. Syrran håller på och gör en svart och vit tårta med fåglar på, när mamma kommer hem blir det kycklintacos, lite senare fika med mormor och morfar.
Ska bli spännande att se om mormor yrar nått om en uppstoppad uggla morfar haft, som hon tydligen tycke att jag skulle få i födelsedagspresent eftersom att jag tycker så mycket om ugglor (nej, fåglar av alla slag inte bara ugglor) Ikväll kommer Pekka och Friduz hit, jag har längtat efter dom. Antar att den sura minnen kommer suddas bort då.


Grattis till mig själv då.

Livet

Livet kan dra åt helvete nått så fruktansvärt mycket. Jag vill inte fylla år imorgon. Vill inte bli äldre. Vill inte bara. Inget är roligt längre.
Och livet är så jävla orättvist. Fel människor rycks bort. .
Vem ska nu dra fräckisar för mormor, vem ska hämta deras post för att få komma in på en kopp kaffe, vem ska nu morfar kila in hos emallanåt?

Vila i frid.

30 grader i februari

Och tack vare sista avsnittet fick jag gråta en välbehövlig skvätt. Tack!


Jahapp

Dagens känsla: Jahapp...

Love it