Sista dagen på året.

Sista dagen på år 2011. Då ska man hålla på och summera året, det tar jag en annan dag när jag har tid på mig. Kanske imorgon, om inte huvudet värker och illamåendet hindrar mig.

Nu väntar systemet och nyårssupé med Friduzen. Mot kvällningen får vi se vad som händer. Jag har inga förväntningar alls, är inte ett dugg taggad, skulle kunna fira hemma. Men ikväll SKA jag fan ha roligt vad som än händer, och om jag så blir övergiven av alla jag känner och dumpad i skogen ska jag ha ROLIGT!
Dom brukar ju säga att allt man bestämmer sig för går bara man vill, vi får se om det stämmer ikväll. Och om det stämmer, jädrar i min lilla låda vad jag verkligen ska bestämma mig riktigt ordentligt för saker år 2012 då!

Gott nytt år på er!

Så sant


Idag/ikväll

Mellandagsrea + dagen före nyår, något säger mig att det antagligen kommer vara packat på Kupolen eller så handlar alla nyårsmat. Det återstår att se. Jag och syrran ska ta en svängom och se om vi hittar nått fynd.
Jag ska även äta grekisk mat med mina bästa kvinnliga vänner, dvs Pekka o Friduz.

Imorgon börjar ett nytt år. Fattar de knappt. Jag börjar låta gammal, men det går för sjutton alldeles för snabbt. 2011 har knappt börjat tycker jag, och imorgon börjar 2012. Sjukt.




En annandag

Om jag inte förstår mig själv, hur ska jag då kunna veta vad som är rätt och fel?
Jag funderar seriöst på om jag håller på att bli tokig eller håller på att utveckla schitzofreni?
Varför ska man vara så jäkla glad och inställsam jämt, glömma alla sina bekymmer ska man göra och helst bara springa rakt fram utan att låta något stoppa en. Men om det är en stor fet jäkla betongvägg i vägen som man inte kan ta sig runt och som är 10 meter hög, då måste man försöka klättra upp för den om man ska ta sig över. Vilket kommer ta lite tid, kan jag ju lova. Lite hjälp kommer man också att behöva.
Jag håller på att klättra upp för den där väggen just nu. Det tar lite tid och det är jobbigt ibland, därför behöver jag ta en paus lite då och då från verkligheten och alla glada miner.
För ärligt talat är jag inte så himla stark att jag klarar att springa rätt igenom en betongvägg...


Påminnelser till mig själv.

Tro för fan aldrig att något dåligt kan sluta bra, ditt dumma fanskap.
När du inte kan andas ring till Ponny.
Fira nyår ensam, det blir nog bäst så.

Julaftonen

Mamma jobbar till 14. Syrran väcker en med ett paket i högsta högg. Man är trött och lite stressad redan. Man åker till Torsång och till graven. Blir ännu mer stressad och säger åt alla dvs Richard och syrran att lägga på ett kol. Vi fixar och donar med dukning och mat. Jag och syrran tänder marschaller och ljus. Vi får besök av mammas kusin och våran tremänning som kommer med julkort och önskar God jul. Jag säger att vår tremänning va fin, hon säger att vi har en fin hund, Dina skäller. Är nervös för att mamma ska komma hem och tycka att vi inte har gjort ett skit och att dukningen är ful. Mamma kommer hem, och är glad! Tycker att vi dukat fint och har varit duktiga, man slappnar av och blir glad. Man gör sig iordning. Väntar. Mormor och morfar ska komma kl 15, men kommer typ 15.45. Man kollar på Kalle och smsar. Mormor säger att hon aldrig gillat de där Kalle och tecknat, men lik förbannat kollar hon på de. Det blir mat. Alla vräker på mat och äter i typ 2 timmar, medans jag och syrran är klar efter en halv. Man sätter sig i soffan och väntar på att få öppna sina paket. Alla vuxna vilar en stund, sen blir det risgrynsgröt med vaniljvisp (mycket godare än med grädde) Julkalendern börjar, alla pratar högt så att man inte hör nått, jag och syrran byter blickar med varann och höjer ljudet. Kisspaus och sen delar jag och syrran ut alla paket. Alla vuxna kollar på när vi öppnar paket, Jag fick en jättefin ram med kort och text av syrran och börjar nästan gråta en skvätt (fan va töntig jag är) När vi öppnat alla paket och tackat, öppnar dom vuxna sina paket. Mamma får ett halsband och får lite tårar i ögonen, man blir glad i hela sig och önskar att det alltid var julafton. Mormor är alltid segast på att öppna sina klappar, och blir alltid gladast för det man gjort själv. Efter det är i princip julen slut. Man kramas, mormor och morfar åker hem. Familjen samlas i soffan och kollar på skitprogram. Sen är det bara ett år kvar tills nästa julafton.






Kollar på Lady och Luffsen.


Tuggar på mitt halsband
















Däcka i fåtöljen.

Samma visa

Det är samma visa varje år.
Dagen före julafton, man blir väckt av syrran som säger med glittrande ögon och ett fånigt smile i fejset "imon är det julafton" man muttrar nått men blir ändå lite glad. Man gör de vanliga morgonrutinerna. Sen försöker man städa så mycket som möjligt eller hålla sig undan för att undvika att göra mamma sur.
Man får lyssna på syrrans tjat om paket, julpynt och julgran. Richard kommer hem från jobbet och har köpt med sig bingolotter, mamma blir sur för att ingen ändå kommer spela enligt henne.
Mot kvällningen sätter man upp granen (plast i år) och klär den.
När man är klar med det och har ätit, fixar Richard skinkan, mamma pysslar med julklappar, syrran duschar, målar naglar och gör massa grejer bara.
Vilket resulterar i att jag tar tag i bingolotto-spelandet.

I år kom Richard inte hem med några lotter. Hör och häpna! Men jag "tvingade" mamma att köpa.
Dagen före julafton SKA man spela bingolotto, vare sig man vill eller inte!

God lulen på er! :)

Dansband

Tro det eller ej, men idag har jag tillbringat större delen av min eftermiddag åt att lyssna på dansband. Mormor ska få en "bland-cd" i julklapp.
Som tur va halkade jag in på Beatles ist, öronen mår inte bra av att lyssna på för mycket dansband tro mig. Synd bara att varken min mormor eller morfar är några större fan av Beatles.




Julshopping

Tog en runda med syrran i vårt runda köpcentrum, inhandlade näst sista julklappen och lite andra "nödvändigheter" till julafton. Hjälpte syrran hitta julaftonskläder vilket inte är det lättaste med hennes smak. Kräsnare unge får man ju leta efter. Men till slut hittade jag den perfekta klänningen åt ungen. Shittans vilken bra storasyster hon har, borde få många julklappar jag!


När jag gör saker

Dom som känner mig, vet att när jag ska göra saker händer det alltid grejer som aldrig skulle ha hänt någon annan.
Som att när man ska ta bort sminket på kvällen innan läggdags, vem har ner en jättefin glas "skål" med topps i i handfatet så att den går i bokstavligt talat tusen bitar? Jo men det är ju jag som gör det.
Vem gör så att en propp går när hon ska dammsuga upp dom tusen glasbitarna dagen efter? Joo jag.
Vem skottar hela uppfarten med en skällande hund och mössan ändå ner till hakan, kliver i ett hål och ramlar? Joo det är också jag.
Vem kokar knäcken för länge så att den blir en aning lite för hård. Ni vet vem det är vid det här laget.
Är det bara jag som har såna dagar?



Dinus förra julen, då hade hon tuggat sönder en bläckpenna och hade bläcksträck
lite här och var.

Pepparkaksbak

Idag har jag myst med mina bästa vänner, vi har haft lilla julafton, druckit te, ätit lite julgodis och bakat pepparkakor.
Det borde finnas två julaftonar, en för familj och släkt och en för vänner och bekanta. Dubbelt så roligt ju!























Så kan det se ut när tre stycken 20-åringar bakar.

Kommun

jag vet inte så mycket om vilka som sköter vad och hur dom gör det, men jag vet iaf att Borlänge kommun borde vakna till liv lite, det är vinter nu hallå?! på vintern plogar, skottar och sandar man om det behövs. Vilket behövs väldigt mycket just nu i vintertid. Kommunanställda som ska sköta allt det där, Vad fan gör ni om dagarna, dricker kaffe och spelar kort? är det slut på sand eller vad är det frågan om? Jag kan liksom om jag vill åka skridskor till postlådan, vilket jag inte vill. Jag vill kunna gå med mina uggs på en sandad väg och slippa ta myrsteg och se ut som en stelopererad 90-åring när jag ska hämta min post!

Nog om det, idag har jag städat hela övervåningen med musikhjälpen i bakgrunden. Det är synd att jag inte har 12000 att buda på Håkan Hellströms kostym som han haft på scen. Om jag hade det skulle jag köpa världens största ram och rama in kläderna. Eller göra en exakt kopia av Håkan i robot eller dockformat och ha som sällskap om kvällarna när det blir ensamt och om dagarna med för den delen.
Och för att byta ämne så har jag även eldat och gjort tacos, jösses vilken bra hemmafru jag skulle bli. Varför kan man inte söka jobb som det för?



Förresten Kent kommer till P&L nästa år, nu måste jag ju liksom gå
det här året också. Attans också!

Musikhjälpen

Spenderar denna kväll med en turban på huvet, massor utav ljus och musikhjälpen på svt 2. Ganska mysigt faktiskt.

Lucia

Idag är det lucia, och jag har inte sett en endaste. Inte ens en liten tärna, pepparkaksgubbe eller tomte.
Däremot har jag sett Dinus och en massa slask, jag hatar slask, slask kombinerat med is och en dragig hund får mig att vilja lägga mig på marken och töa bort tillsammans med snön.
Jag har även ätit god sallad med mamma och syrran på kafé. Och kommit på en hel del smarta uppfinningar, bla en automatisk P-skiva som ställer in sig själv. Alltså en klocka som går när bilen är på och som inte går när bilen står still och hoppar rätt i tid när man startar bilen, så slipper man hålla på och ta fram och ställa in, lägga tillbaks och ta fram P-skivan hela tiden, smart va?
Och så borde man uppfinna en flygande platta typ som en segway fast den svävar, SÅ MAN SLIPPER GÅ I SLASKEN OCH PÅ ISEN!!!!

Helgens bravader

Det var inflyttningsfest på east flintstreet, det var kul men också lite jobbigt helst mot slutet, men det blev bättre tack vare en Friduz och lite salta pinnar. På morgonen drack vi juice (det var typ godast i hela världen) och kollade på Upp, det var en perfekt film. Roliga ungar, en fågel vid namn Kenneth och massa hundar, vad kan man mer begära av en film liksom?
Kvällen va mysig, med Indiana Jones och nattbesök. Jag somnade typ 05.00 jag är en zombie. Men det va de värt!

Julen är hääär

Jag blev väckt imorse mitt i en konstig drömm om bilar och höga höjder. Trots att drömmen va ganska så spännande så var det bara att pallra sig opp käka frukost och sätta igång med lussekattsbak med syrran som va ledig idag. Under bakandet lyssnade vi på julradion och tittade på snön som föll ner utanför fönstret. Medans lussedegen jäste, klädde vi på oss tog med oss Dinus och gick ut i snön. Dina va tokig och hoppade/sprang fram och tillbaks med en fotboll, och vi åkte madrass.
När degen behagde vara klar, körde vi igång med själva lussekatts-görandet. Och vi placerade Dinus i en kontorsstol vid fönstret så att hon kunde titta ut på fåglarna som hon är helt facsinerad av. Vilket gjorde att vi slapp snubbla över en tiggande hund.
Vi har även gått en sväng på kupolen, letat efter en svart klänning vilket är omöjligt att hitta, iaf en snygg som sitter bra. Men vi hittade iaf lite julklappar.
Lite julkänsla har jag iaf fått idag!





TRÅKIGT

När man är fast i en by, utan vare sig buss eller ungdomar i sin egen ålder så är risken stor att man får väldigt jäkla tråkigt. Att ha väldigt jäkla tråkigt är inte så roligt. Man går upp utfodrar sig själv och sin voffe, röjer lite i köket efter sitt syskon som aldrig någonsin kan ta reda på efter sig när hon gör nått! går den vanliga vändan med voffen, idag gick jag skogsvägen och halkade på hala rötter och löv. När man kommer in igen kan man fortsätta städa eller sätta sig i fåtöljen och tänka på sitt liv. Eftersom att det första alternativet inte är särskilt roligt brukar det bli det andra.
Jaa ni märker ju vilket roligt liv man har som arbetslös och boende i en liten skitby.
Det är ju tur man har en hund då, annars kan det nog hända att man dränker sig frivilligt i ån.

Det är nog även bra att man har tråkigt, då borde ju det lilla roliga i vardagen bli roligare. Kan man ju hoppas på iaf.