Havsänglar

Det är så här det känns
Så vad är det du pratar om
Jag behöver inga råd
Inte från dig, inte från någon

Så hur ska jag orka svara
Varje gång du frågar vad jag gör
Jag ler bara tillbaka
Låtsas som jag inte hör
 
Jag är trött på alla människor
Som gör nåt med sina liv
Jag är trött på att få höra
Att jag slösar med min tid

Jag är trött på alla tankar
Trött på sakerna jag har
Och alla dom där människorna
Som tror dom är som jag

Trött på allt man får
Som man inte ens vill ha
Jag vill bara ha nån
Med lite värme kvar
 
Och du kan le åt allting jag vill göra
Skratta kinden våt
När jag kommit dit jag ville
Vem är det som skrattar då?
Vem är det som skrattar
 


Tvn

Söker efter signal, vilket den har gjort nu i en halvtimme!!! Allt ska de va fel på.

The perks of being a wallflower


Kul!

Idag fick jag äntligen göra nått kul! tanka Doris va kul, det blir så mycket roligare å tanka om det är en snygg kille som tar betalt.
Varför kommer man på bra saker att säga efteråt när det redan är för sent, hela tiden?
Tankade för 401kr, han frågade om jag hade en, en krona? Vilket jag inte hade, men jag fick iaf en hundring tillbaks. Skulle ju självklart ha sagt att han kunde få en krona nästa gång!
Åt mat på Burger King med Pekka och Frida å gick på kupolen en sväng. Det va skoj!
 
 

Kul?

Ibland får jag en sån himla lust att göra saker, som idag har jag haft ett sånt "sug" efter att göra nått, göra nått kul. Åka nånstans, klippa mig, fika, sy eller bara träffa nån. Jag har inte gjort nått av de där. Såg till och med fram emot att hämta Richard på sjukhuset, men de behövde jag inte göra. Så nu sitter jag här, i min syrras rum och lyssnar på hennes babbel om frisyrer, tv-program, ulrik munther och en massa annat som man bara kan mm:a med i och låtsas att man lyssnar. Ibland önskar jag att jag var en sån där människa med ca tusen kompisar och tusen saker att göra, just idag hade det vart skoj.
Men jag får väl nöja mig med att vara jag, jag ska storstäda mitt rum nu. En veckas tid med ryggont har satt sina spår, spår efter klädhögar på golvet.
Jag får väl hitta på något skoj imorgon, typ tanka Doris eller nått.

Sjukhus

Trodde att det skulle dröja länge länge innan jag satte min fot på ett sjukhus igen, efter alla sjukhusbesök förra året, men idag var det dags igen. Har aldrig haft något emot sjukhus förut. Kanske för att jag aldrig behövt vara på något särskilt länge förutom förra året då. Nu kan jag inte undgå att det är något visst med dom där gula och vita väggarna, lukten och människorna där. Man blir orolig och rädd så fort man sätter foten innanför dörrarna. Förhoppningsvis slipper vi vistas där så mycket.

Men kul.

En rygg som gör ont som fan, jag kan inte stå upprätt och en låtsas pappa på sjukhus. Känner att den här dagen hade kunnat bli bättre.

Kallt tydligen?

Idag har det tydligen varit kallt säger dom, det är iaf inget jag har märkt av. Tog en lång-långpromenad med Dinus på en och en halv timme, man måste ju passa på nu när solen vågade visa sig, tyckte inte att det var särskilt kallt då. Tog Doris till emmaus, kupolen och dollar store där jag införskaffade klänning, en klänning till, tröja, bh:ar, tandorste och tandkräm. Märkte inte av den där kylan då heller. Vilket är ganska konstigt eftersom att Doris vägrar bli varm. Mamma tyckte det var underligt att Doris startade överhuvudtaget, eftersom att jag har varken motorvärmare eller kupefläkt.
Pratade i telefon, han i lurn sa att han rastat hunden som gått på tre ben och "krampat" för att det var så kallt, och att han knappt stuckit ut näsan utanför dörren för kylan. Han frågade även om jag hade frusit arslet av mig?
Vid det laget började jag fundera på om jag kanske utvecklat någon slags immunitet mot kyla?
Men så var det tyvärr inte.
Syrran ringde och ville ha skjuts hem, då märkte jag att det var kallt, med mössa, tjocktröja, varmaste vinterjackan och vantar satt jag och skakade i bilen.
 
Så det har väl varit kallt idag då, en stund iaf.

Kanske, kanske inte.

Idag hade jag tänkt ta Doris och åka till diverse olika "roliga" affärer, eftersom jag har varit duktig nu och letat massa jobb, två dagar i rad. Nått roligt måste man ju göra ibland också.
Innan man kan göra roliga saker, måste man ju ta tag i tråkiga saker, så jag har kollat mail, eldat, varit ute på promenad med Dinus, röjt undan i köket, duschat, ätit mat och hängt tvätt.
Blev sugen på chailatte och tänkte att det vore ju roligt å ta en fika, men de är ju mindre roligt att fika med sig själv plus att det känns lite mobbat. Tänkte att jag väntar tills syrran kommer hem och hör om hon har lust att fika med mig. Självklart har ungen en kompis med sig hem. Jahapp, där sprack den iden. Jag kan ju åka själv också, men det är ju inte lika roligt.
Därför sitter jag nu här och funderar på varför man inte gör en liten grupp, klubb eller nått, som alla stackars arbetslösa som inte har något att göra på dagarna kan gå med i? Då kan vi ju söka jobb tillsammans och hjälpa varandra med CV-skrivande och personligt brev, peppa varandra när de känns omöjligt. Ist för att sitta ensam i en obekväm stol på nått stökigt kontor, mittemot nån mossig gamal gubbe eller överlägsen kärring på AF som talar om saker man redan vet och har hört 100 gånger.
Finns det nått sånt?

Dagarna

 
Druckit te med lakritssmak och med bra ordspråk och tittat på Liza Marklunds filmer om Annika Bengtzon.
 
 
 
Firat syster som fyllt 16 år!
 
 
 
 
Varit hundvakt till gamla Arrie.
Har även hunnit med att kolla på en fin lägenhet, umgåtts med fina vänner, kollat på film och blivit bjuden på glass.
 
 
 
 

Fan.

Varför frågade jag för?
Nu gör de bara ont, och jag mår illa.
En sak till jag kan stryka från listan.
Inge mer meningslösa telefonsamtal innan man ska sova för min del.
Fan.

Funka?

Idag kände jag mig (kors i taket) pigg på att söka jobb, nu jäklar ska jag hitta en massa jobb, å bara söka på tänkte jag. När jag för en gångs skull va positiv och kände fan va skoj, vad händer då? jo såklart krånglar mitt internet. Jag och den där "nya fina braiga bästaste" internetstickan har varit vänner ett tag nu faktiskt. Men nu har både datorn och internetstickan börjat vända sig emot mig. Förstår inte varför alla tekniska saker ska vända sig emot mig?
Frida kom hit med glass och chokladpinnar, vi skulle kolla på Simon o ekarna, men det funkade inte heller.
Men nu vet jag ju iaf att jag inte ska jobba med tekniska saker.

Granatäpple.

Idag tog jag Doris till coop för att köpa Granatäpple, de va halva priset om man hade coop-kort, det har inte jag, så jag köpte bara ett äpple. Jag som tänkt köpa på mig ett helt lager, (varför? joo, för att dom är så jäkla goda!) synd bara att dom där kärnorna är så förbaskat svåra och dryga att pilla ut, de blir liksom fruktsaft som skvätter över kaklet och diskbänken. Och man blir alldeles rosaröd om händerna.
Eftersom att det kändes lite weird att bara köpa ett granatäpple, tänkte jag att jag skulle kolla på nått mer i födelsedagspresent åt syrran. Men vad köper man på coop till en unge som inte nöjer sig med vad som helst och som önskar sig, pengar, en bärbar dator och Ulrik Munther i present?.... man köper ingenting kan jag tala om.
Istället gick jag lös på en Vecko Revyn, mest för att man fick ögonskugga med. (därav bilden i inlägget nedan. Va ju tvungen å testa grejerna, som var förvånadsvärt bra)
Väl framme i kön stod jag bokom en tant och en farbror, tanten måste nog aldrig ha sett folk förr, för hon såg livrädd ut. Stackarn kanske aldrig handlat på en riktig stormarknad som coop förut. Eller så kanske hon hade käkat glosoppa till lunch, för så uttittad som jag blev av den tanten har jag nog inte blivit i hela mitt liv. (näe inte ens av en liten unge, dom är ju annars ganska bra på att glo)
Varför hon tittade så mycket på mig vet jag inte, funderade på om jag hade sminkat mig konstigt, om jag hade stig-helmrar i hela håret (kom på att det inte kunde vara så sen, för jag hade mössa på mig) eller om hon bara aldrig sett en tjej med rött hår, mössa, skinnjacka med en vecko revyn och ett granatäpple i händerna?
Mysteriet återstår.
 
Det här var ett ganska meningslöst inlägg, men jag har tyvärr inget bättre för mig nu på kvällskvisten medans jag väntar på att få se Per Mobergs förhoppningsvis osvettiga nuna i TV.
Inkognito!

It ain’t over ‘till it’s over.





Kvällens tankar.

Tänk vad himla bra det vore om jag kunde vara pigg på morgonen och trött på kvällen, ist för tvärs om.
Tänk om jag aldrig får ett jobb, eller en pojkvän. Då kommer jag garanterat att bli alkis och uteliggare.
Tänk om jag hade vågat skicka de där smset, då kanske det hade varit jag som skärde lök.
Tänk om jag hade hållt ut och väntat, inte träffat den där killen på P&L och inte gjort slut.
Tänk om liksom.
Vet att man inte ska tänka så himla mycket, men det är ju i princip det enda jag är bra på.

Utrymme

Syrran " Jag har fullt lagningsutrymme, nejnej ööh lagerringsutrymme, neeej! laa laa laaagringsutrymme på mobilen.
 
Hon lever upp till sitt smeknamn "blondie" iaf ;)

2012

Januari - Åkte till Valbo och köpte ett Mario Cart, som hela familjen spelade flitigt i några veckor.
Åkte till Gävle med Frida och gick på stan där för första gången i mitt liv, det var nog den roligaste dagen på hela Januari. Vi shoppade som galningar, drack världens godaste cafe latte, som jag misstänker att det var något mer än bara kaffe i för jag blev sjukt speedad och skrattde i princip åt allt. Vi gick på krogen och hängde med Stolpen, en kines bjöd på shott och viskade i mitt öra.
Gjorde om min garderob till så att jag skulle kunna hänga in mina kläder på galgar.
Köpte jättefina kaffekoppar på loppis.
Syrran fyllde 15 år.
Kom på att Kings of leon verkligen är bäst!
Skulle gå en promenad med Dinus, kom hem ca 2 timmar senare och trodde verkligen att jag hade gått vilse ett tag.
Jag Frida och Pekka fick fribiljetter till Huset, men vi kom inte in.
Jag eldade så att det rykte in och hela huset fylldes med rök.
 
Februari - Var hundvakt till döva gamla Arrie i 2 veckor.
Kronprinssesan fick barn, skrattade lite åt namnvalet Estelle.
Var på Melodifestivalen i Leksand med Frida och Pekka, det var hur kul som helst, åt kebab som smakade ren enligt Pekka, satt hur långt upp som helst. Blev besviken över att Helena Bergström inte var med, sjöng Silverland, Silverland ensam i mitt Silverland.
Firade alla <3 dag med Frida, åt sushi och åkte till Falun.
Jag fikade med min farmor och faster, andra gången jag träffade dom.
 
Mars - Shoppade i Falun med Pekka, hennes bror, Klas och Frida. Skrattade åt soya-stänk på en vit t-shirt åt en lampa som gick sönder och var smakråd. På kvällen gick vi tjejer ut, dansade, sjöng för fulla muggar och gick på Liljan för första gången.
Åkte mördarmazda med Frida och satt på hennes balkong en hel kväll och pratade om livet och sådär.
Kollade på Pekka när hon slog på fjäderbollar, festade hos hennes bror och gick på krogen.
Våren började komma på riktigt.
Tjejfest hemma hos frida med utgång.
Richard fick sin nya "getingbil"
Jag köpte en Peace and Love biljett.
Bestämde mig för att ta en intensivkurs i Smedjebacken så att jag skulle få de där jäkla körkortet nån gång.
 
April - Jag fyllde 21 år, det kändes inte så himla roligt eftersom att mormor och morfars enda trevliga granne hade gått bort, så också min mormors systers man.
Sista avsnittet av 30 grader i februari sändes, bästa serien ever!
Började med kursen i Smedjebacken, var så himla nervös. Men det blev superkul, träffade och bodde tillsammans med jättebra tjejer.
 
Maj - Fortsatte kämpa med kursen, hade teoriprovet 4 maj som jag klarade med 55 rätt. Uppkörningen gick ju sämre, klarade den alltså inte. Försökte ju hålla allt det där med kursen hemligt för Pekka, för att jag ville överraska henne, men berättade för henne vad jag höll på med hemma hos Frida över lite ost och kex.
Åkte till Lager 157 med Frida och planerade inför hennes födelsedagsfest.
Familjen bestämde sig för att åka på semester till Grekland, höll på att svimma när jag fick sprutan för hepatit å grejs.
Badade för första gången ute.
 
Juni - Åkte till Grekland med familjen, det var helt aaamazing! apvarmt, god mat, varmt hav och mys.
Mamma och Richard förlovade sig.
Hjälpte Frida flytta till Gävle.
Var på födelsedagsfest och firade Pekka och Klas, pussades med en kille hela kvällen.
Fick mitt körkort den 21:a!
Peace and Love började, kryllade av folk överallt och jag flyttade hem till Frida en vecka.
 
Juli - Peace and love fortsatte, hängde med Göran Öransson, drack rosa sprit, pussades genom hela Rihanna och hade för första gången någonsin inte ett dugg ont i fötterna!
Skulle kolla på Ice Age på bio med Pekka och Frida, men det blev nå knas med filmen.
Åkte till Bollnäs med Pekka och Frida, bodde på hotell, fixade oss, skrattde, dansade, kollade på folk, lyssnade på musik och hade superkul! (frida gjorde årets vurpa också)
Spelade Bilbingo för första gången med mamma och syrran, vi vann inget men de va kul ändå.
Va hem till den där killen jag hade pussats med också, vi spelade spel, kollade på film och pussades lite mer.
 
Augusti - Klippte lugg igen, de blev fullt.
Kom på att handboll är spännande!
Följde med Frida till Gävle för att söka jobb, de fanns inga jobb där heller.. men jag och Frida hade kul.
Körde en hel del bil hit och dit.
Var i Insjön med mamma, syrran och hennes kompis för att den där Ulrik Munther skulle sjunga där.
 
September - Min älskade mobil gick sönder.
Sökte en massa jobb här.
Träffade min farmor och faster för tredje gången på Borlänge marknad fick en sån där stor låda med massa choklad.
Började kolla på Desperate Housewives.
Åkte till Västerås med mamma och syrran, de va inte så kul.
 
Oktober - Åkte till Göteborg med Frida, vi gick på en massa museum åt räkor och hade kul.
Den första snön kom.
Åkte till Ludvika med mamma, syrran och hennes kompis.
 
November - Kollade på Mando Diao som var på kupolen med syrran.
Började tänka ut julklappar.
Va till Lager 157 med hela familjen fick ett par välbehövliga med apfula vinterskor och en one piece.
Började julpynta.
 
December -  Hur mycket snö som helst.
Bakade lussebullar, saffrans skorpor och gjorde massa julgodis.
Skottade uppfarten 2 gånger på samma dag för att det snöade så mycket.
Julafton var som vanligt.
Juldagen var trevlig och rolig.
Nyårsafton var helt okej
 
 

Dom där dagarna

Julafton.
Julafton spenderades hemma med familjen och mormor o morfar, dom kom försent som vanligt. Glöggen blev kall maten stod och väntade och magarna kurrade.
Jag och syrran ägnade dagen åt att städa, plocka, duka, tända massa ljus och snygga till oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juldagen.
Juldagen var lite oplanerad, men blev bra ändå. Jag och Frida var hemma hos mig, drack vin vid diskbänken direkt ur flaskan som två förorts-morsor, var på två olika hemmafester med helt olika personer och känsla. Tanken var hela tiden att gå på Bolanche, men där kom vi inte in, så det blev S1 med två grabbar ist, det var trevligt. Mot natten när jag hade följt Frida dit hon skulle och jag var påväg tillbaks till S1 var det en kille som muckade gräl, jag blev förbannad och skulle säga åt honom fick en "snyting" och fick ont i näsan, men det var inte så himla farligt. Fick sovsällskap och annandagen var bara tröttsam.
 
 
 
Nyårsafton.
Började hemma hos mig med middag och tillfixning, åkte sen vidare hem till Stolpen för att förfesta lite innan vi skulle vidare till nästa fest och fira tolvslaget. Det var roligast hemma hos Stolpen, så efter tolvslaget och raketskjutning bestämde vi oss för att åka hem. En helt okej nyår, vi fick iaf varsin "nyårspuss".