hästfanskap

Jag har aldrig haft något emot hästar, det är fina varelser. Men på senaste tiden måste jag säga att jag har börjat bygga upp starka känslor av ilska för dessa kreatur. Så fort jag och min oskyldiga söta lilla voffe går några meter på byvägarna så kommer dom springandes i full fart för att skrämma liver ur både mig och Dina. Skiter gör dom också, stora lass som deras ägare låter ligga kvar mitt i vägen, som sedan luktar och som min voffe och inte bara min voffe tycker om att äta. Så måste man kliva ut i diket där det är 7 meter snö för att dom ska kunna komma förbi. Egentligen är det inte hästarnas fel, utan deras oansvariga ägares! Fast dom har en alldeles utmärkt väg som är gjord för att köra med sulky och häst, så ska dom ändå springa just där jag och många andra (okej kanske inte så många andra) brukar ta en prommenad eller rasta sin hund. Så nu jäklar kan ni ge er på att jag kommer gå på eran "hästväg" med min hund och inte tänker jag ta bort hundskiten efter mig heller!





En glädjens dag

Lycka är att:
Få mycket mer lön än man tänkt sig
Äta sushi och
Umgås med dom bästa av dom bästa!

man måste genom skam man måste genom drömmar man måste dö några gånger innan man kan leva

Några sanningens ord av den ack så fine Håkan H.

Några löften som jag SKA hålla detta år:
1. Gå den LÅNGA vändan med Dinusen, så ofta jag kan.
2. Spara lönen (undantag mobilen)
3. Umgås mer med mina vänner.
4. Sluta oroa mig för allting.
5. Chansa mer, men ändå ta det lugnt.
6. Hålla mer ordning.


hmm.. ?

Joo jag funderade på..
1. Varför måste man lära sig så himla mycket onödigt i skolan?
2. Varför tycker alla att Fredrik Reinfeldt är dum i huvet, när de flesta röstade på honom i valet?
3. Varför måste man betala så himla mycket i skatt? och varför har ingen kommit på idén att skattepengarna kan gå till något "nyttigt" istället som tex rädda barnen eller till cancerforskningen?
4. Varför har folk så svårt att betala med kort?
5. Varför slutar dom inte bara tillverka ciggaretter, om det nu är så farligt?
6. Varför ser Kissie ut som hon gör? hon kan ju omöjligt tycka att hon själv är snygg och varför klär hon sig som en gammal tant?
7. Varför kan man inte låta jägarna leta rätt på alla vargar, söva ner dom och så kan alla djuraktivister bygga ett stort "vargsamhälle" mitt ute i skogen med staket så dom inte kan ta sig ut. Så blir alla nöjda och glada.

Och en sak till jag tänkte på, jag såg på Madicken för ett tag sen. Hon och Elisabeth skottade ner all snö i bäcken, så det fortare skulle bli vår. Om alla som bor i närheten hjälps åt att skotta ner all snö i tunaån här nedanför så kanske hela ån fryser. Och då kan vi som bor i byn som gud glömde knata över till andra sidan civilisationen, där bussförbindelserna är tipptopp och det finns gångvägar man kan gå på. plus att det blir vår mycket tidigare :D

Trött

Jag vet inte om jag drömmer eller är vaken. Jag är i standby, vilket inte är bra har jag sett på reklampelarna utanför kupolen. Jag är trött och det känns konstigt i magen, en nervös-bra-orolig känsla finns där.
Jag vill bara vara hemma, stirra in i väggen och lyssna på musik som jag egentligen inte lyssnar på eller åka buss hela dagen och kolla ut genom fönstret utan att egentligen se. Men det går inte för jag ska jobba idag, vilket säkert är superbra för mig nu, så jag bara kan fokusera på att le, vara trevlig och att göra rätt.

fjortis

Idag fyller min systeryster 14 år.
Grattis fjortis ;)




One Republic <3

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

det bästa utav 2010

JANUARI








(Jag tror inte att det hände så mycket i januari, det var mest fokus på UF. Vi kom igång på riktigt med Magnefik UF och det var hur mycket som helst i skolan. Markus kom på besök på jullovet, Pekka och Friduz kom och vi spelade spel. Vintern kändes hur lång som helst och alla gnällde över snön)



FEBRUARI














(Vi fortsatte det hårda jobbet med Magnefik, och jag tror nog att alla tre började tröttna på plåt och magneter. Jag och Friduz hade roliga fotolektioner och fotouppgifter. Vi fick frukost i skolan och det var allmänt mysigt. Jag va sjuk rätt länge och umgicks med Malla. Jag, Pekka och Frida hade apkul och gjorde en film till engelskan (tyvärr ingen bild från peter och sue filmen då pinsamhetsfaktorn är ganska hög)


MARS








(Jag och Friduz såg Peter Siepen på kupolen, så fort man kollade ut genom fönstret såg man rådjur, Jag, Pekka och Friduz åkte till sthlm, blev stylade och tog kort, det var mässa i falun med UF vi hade sett fram emot det och trodde vi skulle kamma hem en massa priser, mässan sög och inga priser vann vi.



APRIL












(Påsken firades hemma hos mormor och morfar med en kycklingtårta, min 19årsdag firades på grekiskrestaurang med Pekka och Friduz, jag och friduz tog med Pekka på en spontanutflykt i bilen, Elin fick valpar. Jag hade fullt upp med att söka jobb och alla förstod att snart skulle vi ta studenten, jag bestämde mig för att följa med till Alanya och betalade resan.)


MAJ













( Vi hade som fotouppgift att ta kort på fåglar, Jag, Pekka och Friduz åkte till bysjön tog kort på kor och fåglar, det var svinkallt! Jag följde med mamma och Tess till västerås för att bli stylad och fotad, vi avvecklade Magnefik UF, Nästan hela klassen åkte till Turkiet, det va helt sjukt kul, familjen bestämde oss för vilken liten voffe vi skulle ha)



JUNI

















( Mycket lek i skolan innan studenten, vi tog studenten och de va så jäkla roligt, mindre roligt var att vi inte kom in på krogen, men att åka vagn och promenaden ner till bussen gör att studenten blev bäst iaf, syrran slutade på kyrkis, vi hämtade hem Dina och P&L började)



JULI












(P&L fortsatte, Kent var såklart bäst, Va hemma mycket med Dina, sökte varenda jobb jag kunde hitta, jag och frida åkte på spontanutflykt till gammelgården i Torsång åt baugette och matade skator med räkor, jag gjorde ett blommonster, jag och syrran cyklade till Sahlins struts och det var cruising i säter)


AUGUSTI








(Familjen grillade och var ute mycket, vi trodde att en luftballong skulle störta ner i älven men de gjorde den inte som tur va, det var klassåterträff och jag var på dåligt humör, många och långa promenader med Dinus. Jag fortsatte mitt jobbsökande, Jag och Friduz var till arbetsförmedlingen)

SEPTEMBER



(Richard rev ut köket, jag sökte hundratals jobb, fick en jobbcoach som jag kom jättebra överens med, jag och Ponny blev vänner igen)

OKTOBER







( Hela oktober gick åt till att söka jobb och gå på möten hos jobbcoachen, som jag senare inte fick gå hos nå mer för kompetenstorget gick i konkurs!)


NOVEMBER




( Jag lyckades få komma på jobbintervju hos elgiganten, en dag senare ringer dom från guldfynd och vill att jag ska jobba där, tackade ja till guldfyndsjobbet och fick sjuk ångest över om jag gjort rätt eller inte. Gick även till tandläkaren för sista gången gratis)


DECEMBER



















(Många promenader med Dinus i snön, köket nästan klart, julafton firades med familjen och mormor och morfar, på juldagen kom vi in på bolanche och nyårsafton blev den bästa nyårsaftonen nånsin, tror jag. Jag har jobbat mycket och december va nog den bästa månaden 2010)


















And if the night runs oveAnd if the day won't last And if your way should falter Along this stony pass It's just a moment This time will pass

En timme med en galen hund, ute i snön.
Med min vanliga otur så kom det både traktorer, hästar och lösa hundar efter mig.
Jag har även återupptäckt Ville Valo. Vilken röst, vilken begåvning, vilken vacker man.
Amen!
Föresten när jag orkar kommer det komma upp en sumering av året i bilder, för så har jag hört/sett att man ska göra om man har en blogg, vilket jag har.

 


jag vet inte!

nej, jag vet inte.
men nu ska vi tre äntligen träffas igen. det kanske blir lite gråt, det kanske blir lite skratt.
men vi vet iaf att vi tre  aldrig kommer göra slut!

tankar och funderingar

jag vet inte vart jag vill komma med saker och ting. och jag vet framför allt inte vart du vill komma?
jag vet inte om jag ska lyssna på mig själv, eller bara ge ut hela mig och säga precis vad jag tycker till dig?
jag vet inte om jag ska följa min väns råd och spela svår ett tag.
jag vet inte vad det är jag vill.
och jag vet inte vad sjutton det är med mig.
är jag sjuk eller är jag bara nere, nere så långt ner man kan komma?
jag fryser och är varm, jag är trött, och jag skiter i precis allting, jag ger blanka fan i vad som händer nu.
ända bryr jag mig så himla mycket.
jag känner mig svag, som ett darrande brunt löv som håller kvar med alla sina krafter för att inte falla ner från trädet. för tänk om det gör ont? jag kan falla pladask och ligga där ensam kvar på marken med folk som klampar ner på mig tills jag tillslut försvinner helt.
eller tänk om vinden tar tag i mig och tar mig med till nya platser, jag kanske får nytt liv och känner mig levande igen?
det enda jag vet nu, är att jag klamrar mig fast ett tag till.
Sen får det bära eller brista

2010

ÅRET

Hur har året 2010 varit för dig?
det har faktiskt varit bra, väldigt bra. men också väldigt dåligt
Bättre än förra året? Jag tror det
Har du träffat några nya vänner? Ja det kan man väl säga att jag har
Någonting du aldrig kommer glömma från 2010? peace and love, studenten, att jag och p lyckades bli vänner igen, magnefik uf
Har du hittat en ny låt som du älskar? oh ja många!

ALLMÄNT

Har du rökt?
Ja
Har du kysst en främling? Njaaee
Har du haft sex med en främling? Nej
Har du varit sjuk? of course my horse
Har du sovit ute? i tält
Har du druckit alkohol? hehe jaa
Har du saknat någon? om jag har

KÄRLEK

Hur har din kärlek varit 2010?
botten, men ändå ganska bra
Har du varit kär? jaa
Har du sagt jag älskar dig till någon? japp
Har någon sagt jag älskar dig till dig? Japp
Har du haft ett hemligt förhållande? neej
Har du pratat med något ex? japp

SORG & HÄMND

Har någon i din närhet tagit självmord?
som tur är inte
Har någon i din släkt avlidit? nej
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? nää, men jag skulle vilja gjort de
Har du varit i slagsmål? njaa

PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar?
jag gör saker jag ångrar dagligen
Isåfall vad? att tänka för mycket, att inte tänka
Har du skämt ut dig? Ja det har jag säkert
Har du ljugit för en vän? hoppas inte jag gjort det iaf
Har du varit ute en hel natt? nää, men nästan
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? yes
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? njaa nästan

VÄNSKAP

Har du förlorat en vän? näpp
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? jaa! :D
Har du haft en relation med en vän? jag har väl en slags relation med alla mina vänner, eller?

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? jaa en massa saker
2. Höll du några av dina nyårslöften? japp
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? nää
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? turkeriet!
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? kärlek och pengar
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? inget särskilt, brukar inte lägga datum på minnet, det är själva händelsen som är grejen som är bäst att minnas. inte datumet
8. Vad var din största framgång 2010? De 2 jobben jag lyckades skaffa och sen avskaffade ett, att jag lyckades bli vän med p
9. Största misstaget? tänka för mycket och gå for fort fram
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? förkyld
11. Bästa köpet? min mobil kanske
12. Vad spenderade du mest pengar på? kläder antar jag
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? absolut
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? johnossis
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare tror jag
16. Vad önskar du att du gjort mer? sparat pengar
17. Vad önskar du att du gjort mindre? tänkt
18. Hur tillbringade du julen? hemma med familjen
19. Blev du kär i år? jaa
20. Favoritprogram på TV? våra vänners liv helt klart
21. Bästa boken du läste i år? många
22. Största musikaliska upptäckten? stone sour och shinedown
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Pengar
25. Något du önskade dig men inte fick? en viss pojke
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? åt med mina vänner och kollade på det regnar köttbullar
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? jaa det finns de alla gånger
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? leggins!
29. Vad fick dig att må bra? mina vänner och min voffe
30. Vilken kändis var du mest sugen på? finns för många å välja på
31. Vem saknade du? ganska många
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla är lika bra :)


första januari tvåtusenelva

när man har noll förväntningar och har ställt in sig på att det kommer vara skit, det är oftast då det blir bra. vilket det blev igår tillslut. det var faktiskt en utav dom bästa nyårsaftonar jag vart med om.
även om den här dagen kan beskrivas med orden "meen ååh" och jag har en skruvande känsla i kroppen och en oforklarlig frustration, som jag är för trött för att få utlopp för.


Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut
.