5 dagar kvar.

Då har jag gjort min andra dag på ssab. Känns bra men fortfarande väldigt nytt o annorlunda. Känns att jag hade mer koll på hur jag skulle göra idag än igår. Skönt att känna att man lär sig. Och att det går framåt. Jobbat från 6-14 så imorgon börjar jag kl 14 å jobbar till 22. Ska bli skönt å få sova, lite mindre kul å sluta så sent. Men de blir bra :-) på fredag gör jag min första natt får se hur det blir, spännande. 
I mitt lag är de bara killar. Lite kul eftersom jag tidigare bara jobbat med tjejer i princip. Saknar lite "tjejsnack" men de går väl an. Får visa min manliga sida.. 
Jag trivs iaf bra och de känns kul att få prova på nått helt nytt. 

Får se om jag hittar till mitt "jobbställe" imorgon virrade bort mig lite idag. Fy sjutton va nervös jag blev. Trodde aldrig att jag skulle hitta dit. Jag och mitt dåliga lokalsinne! Frågade några gubbar efter vägen så de gick bra tillslut, kom 10 min försent, så de va väl ingen katastrof direkt. 
Lite pinsamt bara. 

söndag igen..

Den här helgen känns som att den bara varat i några timmar. Tiden går fort när man har roligt. I fredags va sista dagen på traversutbildningen så hade min uppkörning och lite säkerhetsprövningar. Fick börja med att fira ner oss från cirka 3-4 meter tror jag att det var. Fick en jätteblöja på oss å sen firade vi ner oss med hjälp av en lina. Efter det fick vi gå upp på en travers med säkerhetslina på oss. De va nåra mer meter än 3 ner därifrån, men de gick bra. Satt ute i solen ett tag med alla andra från utbildningen å väntade på min tur å köra travers. Hann bli rätt rejält nervös men de gick bra, så nu har jag ett traverskörkort. 
Fikade lite här hemma med mamma å tessan. Tom kom hem från jobbet å då blev det storhandling på city gross.

Igår va vi till gustafs en sväng. Tom tvättade bilen och jag å bamse tittade på en stund. Senare på kvällen kom ola och anna hem till oss, vi gjorde tacos tillsammans drack lite alkohol, pratade o hade trevligt innan vi gick till skrubben. Jättetrevlig kväll. Men idag mår man som man förtjänar. Fy sjutton va seg å trött man varit. Inte gjort nått vettigt mer än att diskat å duschat. Börjar såklart piggna till lite nu, lagomt tills man ska sova. 
Imorgon ska jag träffa min chef kl 7. Så imorgon börjar jobbet på "riktigt" lite nervös å orolig. Men det ska gå bra! 




utbildning.

3 dagar har gått så imorgon är det sista dagen på traversutbildningen. Klarade av teoriprovet med bara 2 fel idag så de känns superbra. 
Så himla nervös för imorgon bara. Uppkörning med travers. Har bara kört med simulator hitills. Får försöka lungna mina nerver å ta de lugnt. Hoppas på att inte få nått jäkla hjärnsläpp. Snälla låt de gå bra! 

Ledig i helgen å sen börjar allvaret. Blir något helt nytt. Hoppas på att det kommer bli en bra sommar. 

Va iväg till vettris idag och lindade om bamses tass. Han hade slitit av det igårkväll när han va hemma med tessan medans vi handlade. Märktes att han hade ont när vi va hos veterinären , gnydde till flera gånger, lilla gubben ♡ så tråkigt att ha tratt på han hela tiden också. Hoppas tiden går snabbt. 



vilken helg!

I fredags va det min sista dag på alliance plus. Lite delade känslor om det. Känns både skönt å lite ledsamt. Kommer sakna en del kollegor. 
Efter jobbet hämtade mamma upp mig och vi Åkte till tessans praktikplats och fikade. Sen åkte vi till borlänge marknad där jag träffade min farmor och faster, som jag inte träffat på några år. De va kul. Efter det bjöd mamma oss på mat. Åt sallad i bragegallerian.

I lördags va jag och tom på marknaden visade upp honom för min faster, å så gick vi runt och kollade lite. Åt på thai tillsammans å sen tog vi med bamse till hundgården där han fick busa med en liten amstaff valp som va så himla söt. 

Igår åkte vi ner till milan i solvarbo med bamse, så mysigt å gå där i skogen. Tyvärr slutade det hela inte så bra. Märkte att Bamse blödde väldigt mycket från tassen pga att den övre trampdynan hade lossnat lite, vi blev väldigt oroliga så tom sprang iväg efter bilen och jag tog med mig bamse kortaste vägen upp till bilvägen. Knöt toms strumpa runt tassen för å försöka stoppa allt blod, hoppade in i bilen å körde till falu djursjukhus. Försökte ringa på deras journr hela vägen från solvarbo till falun, men de va upptaget hela vägen. Kommer fram å får stå utanför å vänta typ en kvart på att bli insläppta. Får höra att dom har mycket å göra och att vi får sätta oss å vänta. Vi fick vänta i 3 timmar å Bamse hann bloda ner hela golvet där vi satt. Stackars killen. Fick träffa en vetrinär som sa att han skulle bli tvungen att söva bamse och sy honom, men att det var andra djur som va mer behov av vård än bamse. Så vi fick åka därifrån å vänta på att dom skulle bli klara med allt. Åkte hem å slängde ihop lite tacos, längtade jättemycket efter bamse å va orolig. Ungefär kl 10 fick vi tillbaks honom, helt groggy å trött. 
Varken jag eller tom har kunnat sova ordentligt inatt eftersom bamse gnällt å haft ont. Jobbig natt. Å idag hade jag min första dag på ssab. Kände mig som en zombie ett tag, men de gick bra iaf. Imorgon börjar jag kl 6 och ska börja traversutbildningen på 4 dagar. 

trötter..

Vaknade före klockan ringde. Tänkte snälla gud låt de vara mitt i natten så inte alarmet ringer snart. Ligger vaken en stund och vänder å vrider på mig, hittar en skön sovställning å håller på å somnar. Då ringer klockan såklart. Suckar, sträcker på mig å går upp. Hatar å vakna, tro att det är mitt i natten å så ringer klockan. Gaaah! 
Ville bara hem innan jag ens åkt hemifrån. 

Idag ska jag hämta jobbkläder på ssab och på måndag börjar sommarjobbet där. Spännande! Sen blir det fika med frida, det va längesen så de ska bli extra kul. 

födelsedag och sånt.

Fyllde ju år i lördags. Jättebra födelsedag. Fick paket av tom på morgonen, två muminmuggar, ett jättefint armband och ett glasskal till mobilen. Han bjöd mig på brunch på ikea, så himla gott, nästan bättre än hotellfrukost. Sen fixade vi lite här hemma tills mamma, morfar och syrran kom. Tessan hade gjort jättefin och god tårta som vi fikade på. Fick presentkort på klippning, nagellack, inpackning å lite annat av dom. 
Senare på eftermiddagen kom toms mamma, pappa o syskon. Fick jättegulliga virkade muminfigurer av bästemor. 
När dom åkt hem åkte vi och handlade lite och tog bamse till hundgården innan ola och anna kom och tittade på film med oss. Blended, den va jätterolig. Så det va ett bra avslut på födelsedagen.

I söndags tog vi de bara lugnt, innan min familj bjöd oss på pizza. Tessan kom med sin packning och ska bo här igen nu när påsklovet är slut, och praktiken börjar igen.

Idag va det jobb såklart, fixade iordning lite här hemma efter jobbet, badade, va ut med bamse å så kom syrran hem. Har varit ute med bamse, ätit upp sista tårtbiten och spelat guitar hero. 
Nu sover ungen så ska väl till å väcka henne snart, så ska vi handla lite. 



fredag yaay!

Den här veckan har då snarare kännts som att det varit en extra dag att jobba ist för en mindre. Men nu är det äntligen fredag, och imorgon fyller jag år.
Har varit fullt upp både igår och idag, tänkt att jag ska ha gjort saker men de har kommit saker ivägen hela tiden. I onsdags var det ju massa telefonsamtal hit o dit å fika på esplanad som va jättetrevligt. Bra avslut på onsdagen som va jobbig till en början. Igår jobbade jag järnet. Åkte runt å letade efter ett ställe i mer än en halvtimme och alla sa att det låg på olika ställen. Jobbade till ca halv ett utan att ha tid å äta nått, va vrålhungrig när jag kom hem. Ut med bamse, kasta i sig mat och fixa ordning sig för hälsokontroll, de gick bra. 
Hem ut med bamse på promenad å sen hämta syrran för att hälsa på mormor i säter på deras korttidsboende som hon bor på nu. Skjutsa hem tessan. Hem en liten stund å sen vidare på kalas hos toms bror. Fullt upp hela dagen.. så idag har det städats å fixats som bara sjutton efter jobbet. Ska snart iväg med ola, anna och meja till solvarbo så hundarna får busa lite. Sen ska vi iväg å handla lite inför imorgon. Fullt upp idag också. Men det är kul, dagarna går fortare då. 

det löser sig.

Allt verkar ordna sig till slut, och de som kändes jobbigt känns inte lika jobbigt längre. De enda jobbiga nu är att jag har så sjukt ont i nacken och huvudet, och en jävel snodde min parkeringsplats som jag såg när jag och bamse va ute. Den enda som fanns kvar på den stora parkeringen såklart. Men då fick bamse åka till hundgården ist så han är nöjd iaf. 

Har varit så himla mycket att jag glömt bort att jag faktiskt fyller år på lördag. Känns inte lika illa som förra året, då ville jag bara skita i allt. Men nu känns de okej. 
Ska hitta orken till att baka en jäkla tårta bara som ska duga till alla. Det är ju en dag imorgon också som vi får se hur den blir. Extrajobb och hälsokontroll. De ska gå bra! 
 



jag hjärta ledighet.

Fyra dagars ledighet på väg mot sitt slut. Har haft en väldigt bra påsk, med fint väder, familjen, vänner o mys. Har ätit jättegod lax å tårta i berg, grillat i gustafs, varit på krogen med toms bästa kompis och flickvän jättetrevligt var de, kul att komma ut lite för en gångs skull. 
Spelat guitar hero, ätit brunch på ikea, hittat på en ny serie som både jag och tom gillar, american horror story, Läskig, spännande, konstig och bra. 
Varit i hundgården med bamse, busat med bamse och dinus, tränat på att ha bamse lös, har gått jättebra med det, han är faktiskt väldigt duktig o springer inte allt för långt bort från oss. 
Fått påskägg med badbomber å badsalt + godis från tom, och påskägg med godis och pengar från mamma <3 
Älskar å vara ledig. Sova hur länge man vill, vara med tom hela dagarna, slippa känna stress över att man ska upp tidigt å jobba och bara göra saker tillsammans hela dagarna. 
Men imorgon är det jobb igen å den här veckan väntar ett antal telefonsamtal på att bli ringda, tandläkaren och facket. Jag ska på hälsokontroll pga att det antagligen blir sommarjobb för mig på ssab. Känns väldigt pirrigt men ändå kul. Ska bli spännande å se vad som händer.