negativ

Tycker de är underligt hur svårt det ska vara att hitta ett jobb, med tanke på att jag faktiskt har en hel del erfarenhet av både det ena och det andra. En viljestyrka som bara sjutton har jag också. 
Varje morgon när alarmet ringer 05.20 tänker jag "ska jag sjukanmäla mig?" Men jag biter ihop,  går upp och tänker att jag behöver alla pengar jag kan få. 
Kommer till jobbet och jag är självklart den enda som kommer i tid. Lika spännande varje morgon att se hur mycket städmaterial vi har. Ibland ska man klara sig med 3 moppar och noll trasor ibland tvärsom. Det är då man får ta fram sina trollkunskaper och trolla bort smutsen. 

Och medans man står och skurar toaletter där 7 av tio är lortiga och ibland inte ens spolade i, tappar man hoppet om mänskligheten lite grann. Vuxna människor som inte ens kan använda en toalett... 
Det är då man får användning av sitt "smile" när någon kommer fram till en och börjar klaga på hur dåligt allt är, allt är lortigt, de ser förjävligt ut överallt, det är inte påfyllt och tömt här o där. När man nyss har stått och torkat bort en toalett full med avföring,(ibland utan handskar måste tilläggas för att de är slut.) har man lust att ta trasan o köra upp i ansiktet på hen. De är då man får smila upp sig och bara ta all negativitet som bara öser över en. 
Tacka och ta emot, gissa sig till vart det "ser förjävligt ut"  
det är ungefär efter allt det där man får ett samtal om att alla är sjuka och kan du komma dit? 

Javisst, först ska jag bara ta reda på andras sopor,  tvätta och hänga upp andras tvätt och se till att det inte ser förjävligt ut överallt. 

Ja, jag kan alltså både trolla, ta hur mycket skit som helst vara på tre olika ställen samtidigt, ta reda på andras skit och bita ihop som bara sjutton. 

När man är klar med allt ska man åka hem, ta sig upp för trapporna med trötta ben och ännu tröttare huvud. Gå ut med en hund, gå upp för trapporna igen. Gå in i köket å fixa frukost å vilja dö en smula. Se all disk från gårdagen välja på att ignorera eller ta reda på. 
Och så börjar allt om igen fast lite mildare. Diska, städa, tvätta och där emellan gå ut med en hund. Kanske få nått telefonsamtal om att vilja bli hämtad eller så. 
Multitaskning. 

Lägga sig i sängen en stund. Och då får man höra att "du ligger ju bara i sängen hela dagarna" visst. 
Disken diskar sig själv, tvätten tvättas, hängs upp och hängs in alldeles av sig själv, hunden går ut själv på promenad och maten lagar sig själv i det här huset. Och jag har ju inte alls jobbat idag. 

Jag kan göra allt. 

Trackback